Winkelstyling, dat kan ik zelf wel…

Laatst kwam ik een bankenwinkel binnen en zag deze opstelling staan..

De soberheid en vooral de saaiheid straalt ervan af. Zou deze bank zo ooit verkocht worden?

Door de tijd worden er banken verkocht en ook weer nieuwe aangekocht en dan krijg je toch een beetje een mix van van alles. De consument kijkt naar de hoeken en moet het vanuit jouw winkel inbeelden naar zijn woonkamer. Een hele uitdaging voor veel mensen. Je maakt het hen een stuk gemakkelijker door de hoeken aan te kleden zodat de consument de sfeer voelt die hij kan bereiken. Zo kan hij direct voelen of hij de sfeer wilt of niet. Een extra leuke bijkomstigheid is dat jij als winkelier zo niet alleen die bank maar ook gelijk tafeltjes, lampen en kussens verkoopt!

Aan de slag

Bij deze winkelier hebben we het gesprek aangeknoopt en konden we 2 hoeken aanpakken met woonaccessoires die reeds aanwezig waren. Dit met het volgende resultaat:

Welke denk jij dat beter verkoopt?  Juist, de gestylde hoek.

De zacht roze bank van Passe Partout kwam niet mooi tot zijn recht in de vorige plaatsing. De bank is een pak levendiger geworden dankzij het gebruik van het blauw in de kussens en het tapijt. En de zithoek spreekt tot jouw verbeelding. Zo wil ik hem thuis ook!

Bij de zithoek met de groene bank, brachten we meer balans in de kamer en meer diepte door met de bijzettafel en staander te werken. Het speelse effect spreekt aan bij de klant, wat de verkoopmogelijkheden verhoogd.

Bewezen dienst

Winkelstyling heeft zichzelf ondertussen serieus bewezen in de interieur retail wereld. En toch zie je nog veel winkels waar het niet gebeurd of te weinig. Wat zijn daar nu de redenen voor?

  • Als je altijd in de winkel staat, zie je het gewoon niet meer;
  • Te weinig tijd tussendoor om dat ook nog te doen;
  • Te beperkt assortiment in woonaccessoires;
  • Het budget is te klein om een fulltime stylist in te huren.

De oplossing voor deze punten ligt bij een interim interieurstylist die gespecialiseerd is in de ondersteuning van de retail wereld. Elke 3 of 4 maanden komen zij langs en kijken met frisse ogen naar je winkel. Ze gaan schuiven met woonaccessoires en opstellingen voor het extra aantrekkelijk maken en het verhogen van je verkoopmogelijkheden. Daarnaast hebben zij directe connecties met merken die een aanvulling kunnen zijn op het assortiment en die zij gericht kunnen inzetten.

Winkelstyling: wonen, beleven, genieten

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor winkelstyling? Neem dan contact met ons op 085/0606231.

Dankzij onze samenwerking met het landelijke netwerk De Interieurcoaches, kunnen wij onze diensten aanbieden voor heel Nederland en België.

Lees ook onze pagina over winkelstyling en interieurstyling!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *