4 augustus 2016

Leligne- NL

100% Belgisch linnen & 100% Frans vakmanschap

Als de kunst van fotografie omgezet wordt naar textiel, kan je de prachtigste effecten creëren. En dat is waar het merk Leligne voor staat.

Al onze producten zijn geproduceerd op puur Belgisch linnen en zijn bedrukt en samengesteld op artisanale wijze in Noord-Frankrijk. Elk stuk is met de hand geknipt.
Enige uitzondering zijn de stola’s, deze zijn gedrukt, geknipt en afgewerkt in Italië.

Van stof tot kussens en vanaf dit najaar zelfs behangpapier. Het Franse merk brengt een totaalconcept met een unieke afwerking.

U kan onze kussens, stola’s en tassen van het merk Leligne in de wasmachine op 30 graden wassen, zeker niet hoger en zeker geen drooglinnenkast.
De achterkant van bepaalde tassen zijn in Italiaans leder gemaakt, wij raden af om deze in de wasmachine te doen.

Burning man sand & Brume

Burning man sand & Brume

Plume Lace

Plume Lace

 

De ontwerpers

2 hoofdontwerpers met elk hun eigen passie, achtergrond en kwaliteiten werken aan het assortiment van Leligne. De fotografie en kunst die op de producten gebruikt worden, zijn dus allemaal van eigen werk gemaakt.

Céline Richard is gepassioneerd door tekeningen, mode en fotografie. Céline houdt ervan om alle technieken en ideeën te mixen om zo haar eigen nieuwigheden te ontwikkelen. Haar inspiratie haalt ze uit haar reizen van Brooklyn tot Parijs en van Londen tot Bangkok.

Guillaume Grimbert studeerde af aan de Hoge school voor de Kunst in Straatsburg waar hij kennis maakte met schilderwerk, fotografie en design. Beïnvloed door l’Arte Povera, wordt zijn wereld stilaan samengesteld uit tekeningen van chinese inkt, Lavis tekeningen en aquarellen. Hij durft ook gewaagdere combinaties aan zoals de mix van bloemen en paraffine op gerecycleerd papier met als doel zijn gehechtheid aan de natuur te onderstrepen.

 

Kussens

Een prachtige collectie met een creatieve combinatie tussen fotografie en grafisch design. Door de enorme diversiteit in het werk van Céline en Guillaume kan je voor een design, landelijk en stoer industrieel interieur gemakkelijk uit de collectie kiezen. Ook in kleurstellingen is er een uitgebreide keuze. Van zwart-wit tot fel gekleurd, alles is mogelijk.

 

Ga hier naar  de Best catalogus 2017

8co eole dark

8Co Eole Dark

 

Soylent Bruna

Soylent Bruna

best milky book

Best Milky book

 

Tassen & etuis

The perfect gift! Voor jezelf of voor een ander, die keuze mag jouw klant zelf maken. De etuis zijn beschikbaar in vele stoffen én in 3 maten. De grote tassen zijn in verschillende stoffen, in 1 maat beschikbaar. Voor het leder dat gebruikt wordt bij de grote tassen, werkt Leligne samen met grote Franse modehuizen.

 

leligne-tassen-en-etuis

Tailor Made

Voor projecten is het mogelijk om meubelen te laten stofferen met de producten van Leligne. Dit is op aanvraag. Hier onder 2 voorbeelden. De vintage  stoel werd opnieuw gestoffeerd voor een interieurproject en de poef werd gerealiseerd voor een B2Bsalon.

13920217_967718750007563_1281688247412642439_o

 

Heb je interesse om het merk Leligne te verdelen in je winkel of te gebruiken als stylist?

Neem dan contact op via onze contactpagina.

Sfeerbeelden met een verhaal

Leligne Kussens Leffrinck

Leligne Kussens Leffrinck.

Leligne kussens 8co catalogus

Leligne kussens 8co catalogus

Leligne op TV

Op 2 april 2017 is Leligne gebruikt door de styliste Marianne Lunning tijdens het TV programma Weer Verliefd op je eigen huis.

Ontdek hier de beelden van deze uitzending en het gebruikte assortiment.