Natuurlijk Dyreskinn

Je wilt schapenvachten toevoegen aan je winkelassortiment, maar hebt daar nog enkele vragen over. Waar komen die vachten vandaan? Zijn ze ecologisch gelooid? Worden er dieren geslacht voor hun vacht? Tijd om een blog aan te wijden dus. 

Zijn dat echte schaapjes?

Jazeker, wij werken met echte dieren. Zij het wel met dieren die voor de vleesproductie voorzien zijn en waar wij dus het ‘restafval’ van verwerken. Zo wordt elk onderdeel van een schaap of koe nuttig gebruikt. Bij ons is dat zowel praktisch als decoratief. Een natuurlijke schapenvacht werd in de oertijd natuurlijk als als ‘jas’ gebruikt en nog steeds is het een item wat door zijn isolatie vermogen erg goed voor baby’s, ouderen, maar zelfs ook voor je huisdieren wordt gebruikt. Daarnaast is een schapenvacht heel mooi in je zetel of op de grond, het oog wilt gewoon ook wat.

Ecologisch gelooide vachten

Je wilt natuurlijke schapenvachten met een eerlijke afkomst. Al onze schapenvachten (dus ook de kleurtjes en bijproducten) komen van Europese looiers, die aan strenge eisen moeten voldoen. De looierijen staan onder toezicht van de Europese Unie en worden streng gecontroleerd op het naleven van de wet- en regelgeving.

Het looien van schapenvachten is een uiterst duurzaam proces. Alle schapenvachten van Dyreskinn, die je in hun natuurlijke kleur koopt, zijn ecologisch gelooid. Hier worden dus geen chemische middelen voor gebruikt. Dit geeft je zo al een stevig assortiment om uit te kiezen aangezien Dyreskinn 5 soorten schapenvachten heeft. 

Waarom een echte schapenvacht?

De voordelen van een echte schapenvacht zijn heel breed, er gaat immers niets boven natuurlijke materialen.

  • Vuil hecht niet gemakkelijk aan een natuurlijke vacht, dankzij de natuurlijke oliën van de huid.
  • De wol heeft geen effect op allergieën, hij is hypoallergeen
  • Natuurlijke wol is in de winter warm en in de zomer koel, perfect dus in je stoel.
  • Natuurlijke wol is ook altijd zacht en verhard niet door gebruik
  • Natuurlijke wol blijft mooi van kleur en vervaagd niet

Zijn schapenvachten niet alleen voor de winter?

Schapenvachten kan je goed het hele jaar verkopen. In de wintermaanden gaan ze uiteraard harder qua aantallen omdat veel mensen ze decoratief met de koude combineren en omdat dan de langharige vachten veel populairder zijn. In het voor- en najaar verkopen worden vachten veel diverser gebruikt voor binnen én voor buiten. Dan zie je vooral meer de kortere vachten en lichtere kleuren. Met een schapenvachtje in je stoel of op je bankje, kan je namelijk veel langer van het ‘frissere’ lentezonnetje genieten of straks langer buiten zitten.

Ontdek ons volledige assortiment vachten in de catalogus van Dyreskinn, onderaan de merkenpagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *