Afdrogen met een gebreide handdoek, kan dat?!

Ondertussen ben ik een kleine maand aan het werk voor Knit Factory in België en de vraag die ik bij bijna elk bezoek krijg is: kunt ge u afdrogen met nen gebreiden handdoek? Ja, dat kan! Ik leg het je graag even uit in deze blog.

Knit Factory

Knit Factory is een Nederlands merk dat ook in Nederland vervaardigd wordt. De producten zijn kwalitatief erg goed en vooral ze zijn uniek! Het assortiment bestaat uit een interieurlijn, een bed- en badlijn, een assortiment voor de keuken en tot slot ook fashion. Alle items zijn gebreid of hebben een gebreide afwerking.

De handdoek

De handdoeken voor de badkamer én voor de keuken van Knit Factory zijn een uniek concept. Niet alleen zijn ze mooi, maar ze zijn ook bijzonder van materiaal. De producten zijn gemaakt van 50% katoen en 50% uit acryl én ze zijn gebreid. Het katoen is de drogende factor in de handdoek want die neemt het meest water op. Acryl doet dat veel minder, maar als het vochtig is, droogt het ook weer snel op. Een goede eigenschap voor een handdoek.

Een ander groot voordeel van de stofcombinatie is dat het niet uitrekt en krimpt. De handdoeken kunnen gewoon op 60graden gewassen worden én in de droogkast. Er zal niets mee gebeuren. Ook de kleur houdt gewoon perfect bij die werking. Dit geldt overigens ook gewoon voor de linnen theedoek in het assortiment.

Een linnen theedoek?

Binnen de theedoeken of handdoeken voor de vaat zijn er drie soorten materiaal: katoen, linnen of half linnen. Doeken van katoen kreuken het minst snel maar kunnen pluizen wat zeker bij het afdrogen van glazen sporen kan achterlaten. Bij een linnen doek is dat niet het geval, daarom wordt het ook wel eens glazendoek genoemd. Een linnen doek neemt veel sneller en meer vocht op. Halflinnen doeken hebben voor- en nadelen van katoen en linnen.

Tips voor het gebruik van de theedoek:

  • Gebruik geen wasverzachter voor een beter droogeffect
  • Strijk de doeken niet waardoor ze beter vocht opnemen
  • Begin met het afdrogen van glazen voor het mooiste effect
  • Leg een nieuwe doek eerst een nacht in het water met een scheut azijn
  • Daarna wassen en gebruiken geeft het beste droogresultaat

 

Theedoek 65x65cm

 

Waar kan ik Knit Factory bestellen:

Als consument in België, kan je op onze verkooppunten pagina terecht voor alle locaties.

Als B2B klant, kan je op de Knit Factory site of direct bij Stas Home Déco een bezoek of contact aanvragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *